درباره لگو

درباره لگو


شرکت لگو یک شرکت دانمارکی است که در سال ۱۹۳۲ تاسیس شد . اسم لگو (  Lego) از دو کلمه ی دانمارکی leg  به معنی بازی و  کلمه ی godt   به معنی خوب گرفته شده که معنی آن خوب بازی کن می شود. شرکت لگو اعلام کرده است که این آرمان حقیقی آن هاست. این شرکت امروزه توسط آقای کریستسانسن (Kjeld Kirk Kristiansen ) که نوه ی بنیانگذار شرکت است اداره می شود.


بازی لگو چیست؟

لگو یک اسباب بازی فکری است که بصورت قطعات پلاستیکی در اندازه و اشکال مختلف ساخته شده است. کودک بایستی بتواند این قطعات پلاستیکی را به هم متصل کرده و با توجه به خلاقیت خود اشکال مختلفی را بسازد. قطعات لگو به راحتی به یکدیگر  متصل شده و به راحتی نیز جدا می شوند.

 چرا کودکان می توانند ساعت ها با بازی لگو سرگرم شوند؟ از آن جایی که ذهن کودکان منبع بی پایانی از ایده های ذهنی است، بازی لگو می تواند برای آنها بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد. چرا که کودک می تواند هر آنچه را که در ذهن خود تخیل می کند را در این بازی پیاده کند. کودکان عادت دارند برای بازی ها خود ابتدا یک سناریو تعریف کنند. اگر اسباب بازی آنها لگو باشد، با توجه به داستان بازی خود می توانند اشیا، آدمک ها و هرآنچه را که برای بازی خود به آن نیاز دارند را با استفاده از قطعات لگو خلق کنند.

همین خصوصیت باعث می شود تا لگو دارای فواید و مزیت های ویژه ای نسبت به اسباب بازی های دیگر باشد. در واقع لگو یک بازی جامع و کامل برای کودک است.


مهارت‌های جسمی و روانی که به‌ وسیلۀ لگو ارتقا می‌یابد:


۱. لگو، به بچه‌ها یاد می‌دهد که سه‌بعدی فکر کنند.
۲. لگو، در یادگیری زبان دوم، به کودکان کمک می‌کند.
۳. لگو، مهارت حل مساله، برنامه‌ریزی و سازماندهی را در کودک رشد می‌دهد.
۴. لگو، باعث تقویت مهارت‌های ارتباطی و طرز تفکر نقادانه می‌شود.
۵. لگو، کودکانی خلاق و خوش‌فکر، بار می‌آورد.
۶. لگو، اصول مکانیک را به کودک می‌آموزد.
۷. سبب رشد و هماهنگی مهارت های بدنی و ارتباطات فضایی می شود.
۸. به هنگام بازی تصورات و تخیلات کودک تحریک می شود.
۹. موجب پرورش عضلات ظریف انگشتان و مچ دست می شود.
۱۰. مفاهیمی مانند «جلو»، «عقب»، «زیر»، «روی»، «داخل»، «خارج»‌ می تواند با استفاده از یک تصویر نمایشی و خانه ای ساخته شده با لگوها به کودکان آموزش داده شود. دستورات ساده ای مانند «عروسک یا سرباز را در جلوی خانه بگذار» یا «آن ها را پشت خانه قرار بده»‌ کودک را به یادگیری این مفاهیم برمی انگیزاند.
۱۱. پرورش قدرت بیان و داستان سازی، وقتی کودک شروع به ساختن می کند، داستان سازی می کند، لغات جدید یاد می گیرد، جمله سازی می کند و در نتیجه قدرت بیانش پرورش می یابد.
۱۲. کودک با لگوها چیزی می سازد، آن را مشاهده می کند و هر زمانی که دوست داشت آن را بدون ترس و واهمه خراب می کند، چون کودک در ساختن و خراب کردن آزادی عمل دارد احساس خستگی نمی کند.
۱۳. اشکال هندسی را می تواند با بعضی از لگوها بسازد و از این طریق پی به مفاهیم هندسی می برد.
۱۴. چون لگوها در رنگهای مختلف تهیه شده اند می تواند کودکان را در شناسایی و آموزش رنگ ها یاری دهد.
۱۵. وقتی کودک در اتصال قطعات موفق می شود و چیزی می سازد، احساس غرور و پیروزی می کند که در اعتماد به نفس کودک بسیار مؤثر است.
۱۶. کودک در نتیجه اتصال قطعات و خراب کردن آن با مفاهیم تجزیه و ترکیب اجسام بیشتر آشنا می شود.
۱۷. نکتۀ با اهمیت در لگو این است که یادگیری و کار کودک جنبۀ تکراری و خسته کننده پیدا نمی کند و به وسیلۀ مهره های لگو هر بار می تواند شکل جدیدی درست کند.
۱۸. زمینۀ تطابق و هماهنگی چشم و دست را فراهم می آورد.
۱۹. زمینۀ همکاری و رشد مهارت های اجتماعی کودک را گسترش می دهد.
۲۰. همۀ کودکان به تناسب سن و هوش می توانند از این اسباب بازی استفاده کنند، کودک باهوش یک ساختمان پیچیده می سازد و کودک با بهرۀ هوشی پایینتر ممکن است با قرار دادن چند قطعه لگو بر روی یکدیگر برج یا ساختمان ساده بسازد.
۲۱. کودک دست به خلاقیت و ابتکار می زند و چیزهای جدید می سازد که در رشد خلاقیت و توانایی های ذهنی او مؤثر است.
۲۲. به قدرت تفکر منظم و سازماندهی کودک کمک می کند.
۲۳. اگر کودک به طور ناگهانی پایش را روی لگو بگذارد به راحتی نمی شکند و خراب نمی شود.
۲۴. از طریق بازی با لگوها کودک کثیف نمی شود و به همین دلیل والدین کودکان را به طرف این گونه بازی ها تشویق می کنند.


بازی لگو برای چه سنینی مناسب است؟

 لگو بر اساس سن کودکان دارای مدل های مختلف است. از آنجایی که در هر سنی مهارت های ویژه ای از کودک پرورش می یابد، بنابراین بازی کردن با لگوی مناسب سن کودک، دارای فواید ویژه و اختصاصی برای او است. دقت کنید که لگو یک اسباب بازی حرفه ای است.

هر چه سن کودک شما بیشتر باشد، لگو پیشرفته تر شده و قطعات آن کوچک تر می شود. برعکس هر چه سن کودک کمتر باشد قطعات الگو بزرگتر شده و تعداد آنها کمتر می‌شود. یک کودک ۲ ساله دارای انگشتان و مچ دست ضعیف تری برای اتصال و جدا کردن قطعات لگو است. پس قطعات درشت که به راحتی متصل و یا جدا می شوند برای او مناسب تر هستند. بنابراین در هنگام انتخاب لگو حتما سن کودک خود را در نظر بگیرید. عدم توجه به این مسیله می‌تواند باعث ایجاد سرخوردگی در کودک و عدم تمایل برای بازی کردن با آن شود.


فواید بازی لگو

بازی‌های کودکی تاثیر بسزایی در شکل‌گیری مهارت‌های محیطی افراد دارند و همین مهارت‌ها زمینه ساز  موفقیت‌های افراد در زمینه‌هایی گوناگونی از جمله علوم و مهندسی هستند.

بازی های فکری از بازی های مهم برای کودکان هستند.

مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که با اسباب‌بازی‌های ساخت‌وساز مانند لگو سرو کار داشته‌اند هوش فضایی-تجسمی و هوش ریاضی و منطقی شان رشد یافته است. و همچنین تحقیقات نشان می دهد که بیش از ۶۰ درصد بزرگسالانی که در مشاغلی از جمله طراحی و معماری فعالیت می کنند خانه سازی با لگوها از بازی های مورد علاقه شان بوده است.

هیچ کودکی با بازی با لگوها ساختمان سازی یاد نمی گیرد ولی ممکن است یاد بگیرد چطور آنها را روی هم قرار بدهد تا ستون ها و بدنه محکمی بسازد. بیشتر بحث اعتماد به نفس و آشنایی است تا مهارت اندوزی.

لگو برای کودکان فرصت‌های هیجان انگیز برای سرهم بندی کردن، ایجاد می‌کنند. این بازی‌ها  برای توسعه مهارت‌های کودکان بسیار مفید است. بازی با لگو و بلوک می‌تواند طیف وسیعی از توانایی‌های کودکان از جمله: مهارت‌های حرکتی، مهارت‌های مکانی، مهارت‌های زبانی و حل مسئله متفاوتی را ایجاد کند.

راه دیگری برای لذت بردن از اسباب‌بازی‌های ساختمانی وجود دارد و این ممکن است به کودکان کمک کند که یک شکل از اطلاعات غیر کلامی را که برای دستیابی به بسیاری از زمینه های STEM(علم، فناوری، مهندسی، یا ریاضی)  بسیار مهم است، ایجاد کند مانند: توانایی تجسم اشیاء سه بعدی و توانایی تصور و دستکاری اطلاعات مکانی در سر کودک شما. این نوع بازی، بازی بلوک ساختاری نامیده می‌شود و زمانی که کودکان سعی می‌کنند با ساختن یک مدل یا طرح، یک ساخت و ساز را مجددا احیا کنند این بازی اتفاق می‌افتد.

کودکان باید آنچه را که می‌بینند تجزیه و تحلیل کنند، قطعاتی را که کل را تشکیل می‌دهند، درک کنند و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر را بیاموزند. برای اینکه واقعا موفق باشند، ممکن است نیاز به کمی اندیشی داشته باشند و این کمک می‌کند تا بتوانند تصور کنند که یک شی از زاویه دیگری شبیه به نظر می‌آید به عنوان مثال: بچه‌ها زمانی که می‌توانند شکل هندسی خود را در چشم خود تغییر دهند زمان بیشتری را صرف می‌کنند. برای دیدن چگونگی این کار چالش برانگیز، ما به یک کودک برخی از آجرهای پلاستیکی مانند لوگو ارائه می‌دهیم و از او می‌خواهیم که این طرح را بازتولید کند به نظر می‌رسد ساده است، اما در نظر گرفتن آنچه که او باید انجام دهد مهم است. او باید سه نوع آجر را انتخاب کند: یک ۴ تایی، یک ۸ تایی و یک ۱۲ تایی. او باید کوتاهترین آجر را به آن متصل کند تا در یک لبه بلندترین آجر قرار بگیرد. او نیاز به پیوستن آجر متوسط به انتهای دیگر بلندترین آجر دارد.